Logo white

Peats Ridge Festival Entrance

Installation

The brief for the design was to create an entrance structure that echoed the principles of the festival and created a sense of arrival. The concept design was derived from the adjacent creek and the beautiful natural environment, with a primary aim of making a structure that was simple yet dynamic, easy to construct and belonging to the place.

The design consists of three interlocking portals of varying heights, made of curved walls and hyperbolic paraboloid roofs. The structure is approximately 25m long, upto 4.5m wide and 3 to 5m tall. Entire structure is made out of whole bamboo culms and tied with natural sisal rope to allow for the necessary flexibility in the organic nature of the design.

The closely spaced whole bamboo culms create a sense of screened enclosure and the overlapping walls allows for openings, providing a glimpse into the natural surrounding and the festival site.

Location:

Sydney, New South Wales

Client:

Peats Ridge Festival

Collaborators:

Workshop participants

Like what you see?

Get in touch!